Sterk vekst i forvaltningskapital i et utfordrende år

Publisert 26.01.2023

I 2022 opplevde den norske fondsbransjen en nedgang i forvaltningskapital på hele -8,2%. I et utfordrende år gikk Fondsfinans Kapitalforvaltning mot strømmen og økte forvaltningskapitalen med hele 11,4%. Her er fondene kundene kjøpte mest av i fjor.

– Vi er glade for å kunne ønske mange nye kunder velkommen som andelseiere det siste året, sier administrerende direktør Ivar Qvist. Vi er takknemlige for den tilliten kundene viser oss, det motiverer oss til å levere best mulig forvaltning i årene som kommer.

Statistikk fra VFF

Dette er fondene som opplevde størst interesse i fjor

Det var våre rentefond som tiltrakk seg mest kapital i 2022. Vårt rentefond med lavest risiko (investment grade) Fondsfinans Obligasjon så størst nettokjøp på 426 millioner kroner, etterfulgt av høyrentefondene Fondsfinans Kreditt (+325 millioner kroner) og Fondsfinans High Yield (+213 millioner kroner).

-Det er tydelig at mange, oss inkludert, vurderer rentefond som en investering med en forventet god risikojustert avkastning, sier Ivar Qvist. Alle våre rentefond har i tillegg konkurransedyktige forvaltningshonorarer, og det vet vi at kundene verdsetter høyt.

Av aksjefondene var det Fondsfinans Utbytte som så størst netto nytegning med +184 millioner kroner iløpet av året.

Har du noen spørsmål om noen av våre fond? Ring oss gjerne på 23 11 30 00, eller ta kontakt på fondsinvestor@fondsfinans.no

Du kan opprette en konto her eller investere via din foretrukne plattform.