Fra NBIM til Fondsfinans Kapitalforvaltning

Oslo, 20. oktober 2021

Vi ønsker vårt siste tilskudd til forvalterteamet velkommen! Christian Preben Bang kommer fra NBIM (oljefondet) hvor han de siste 7 årene har hatt fokus på risikostyring og kvantitativ finansiell analyse. Preben vil bli ansvarlig porteføljeforvalter for Fondsfinans Global Helse.

Vi har tatt en prat med Preben for å bli litt bedre kjent.

Velkommen til oss Preben! Kan du fortelle oss litt om deg selv og bakgrunnen din?

Jeg har vokst opp i et gammelt hus på Lillehammer i en familie på fire med besteforeldre på andre siden av gårdsplassen. Etter å ha studert både filosofi og fysikk endte jeg med å ta en sivilingeniørmaster på NTNU i fysikk og matematikk. Jeg har også en CFA og er utdannet renteanalytiker. I NBIM (Oljefondet) har jeg siden 2014 jobbet med alt fra selskaps- og bransjeanalyse til risikostyring, kvantitativ analyse og systematiske strategier. Etter mange fantastiske og lærerike år der gleder jeg meg nå til å ta fatt på nye utfordringer.

Christian Preben Bang blir forvalter hos Fondsfinans Kapitalforvaltning

Hva skal du tilføre stillingen som forvalter?

Bakgrunnen min har gitt meg kunnskap innenfor både kvantitativ og kvalitativ kapitalforvaltning, samt dataanalyse og teknologi. Med denne kombinasjon av egenskaper håper jeg å kunne bidra til det sterke forvalterteamet i Fondsfinans. På det personlige plan er jeg opptatt av å være bevisst det store ansvaret det er å forvalte andres penger. Det er en oppgave jeg vil ta på største alvor hver eneste dag.

Hva var det som gjorde at du endte opp i finans?

Opprinnelig var jeg veldig interessert i finans og økonomi fra et samfunnsperspektiv. Jeg liker godt å lære om hvordan markedene og systemene de opererer innenfor, fungerer. Å være forvalter er verdens mest spennende jobb, alt påvirker markedene, så man bør egentlig vite noe om alt. Det er veldig komplisert og veldig spennende!

5 kjappe spørsmål:

Langrenn eller alpint?

Det vil bli skandale hjemme på Lillehammer om jeg svarer noe annet enn langrenn her.

Søtt eller salt?

Salt, bortsett fra i svake øyeblikk.

Bøker eller filmer?

Det er få ting jeg liker bedre enn å dra på kino, så her blir jeg nødt til å si film.

Vinter eller sommer?

Sommer! Vinteren er fin, men upraktisk.

…og sist men ikke minst, fortell oss en «fun fact» om deg selv:

Jeg er veldig glad i musikk, spesielt i å spille sammen med andre, og jeg spiller flere musikkinstrumenter (men ingen av dem spesielt bra!).