Forvaltningskapitalen økte med 37% første halvår

Publisert 15.07.2019

Tallene for årets første halvår fra Verdipapirfondenes forening (VFF) viser en sterk utvikling for Fondsfinans Kapitalforvaltning.

I årets første 6 måneder økte forvaltningskapitalen med hele +36,6%, sammenlignet med markedet som vokste med +9,5%. Veksten er hovedsakelig drevet av en hyggelig netto nytegning, men også en god avkastning i våre fond har bidratt til veksten.

Tallene fra VFF ble også kommentert i denne artikkelen på DN.no:  Rentefond skjøt fart første halvår

Investorer ønsker høyrentefond og nordisk eksponering

Det meste av økningen kommer fra nytegninger i våre høyrentefond, og vårt nordiske aksjefond Fondsfinans Norden.

  • Våre to høyrentefond Fondsfinans Kreditt (+88,1% i forvaltningskapital siden årets start) og Fondsfinans High Yield (+53,3%) har opplevd en solid etterspørsel. Begge fondene er blant topp fem avkastningsmessig i kategorien de siste 3 årene (Morningstar.no 30.06.2019). God avkastningshistorikk og konkurransedyktige kostnader er attraktivt for investorer som ønsker å redusere sin aksjeeksponering.
  • Også Fondsfinans Norden har sett en solid økning i forvaltningskapitalen som er opp hele 76,4% siden årets start. Etter en stadig økende interesse fra institusjonelle aktører rundet Fondsfinans Norden nylig 1 milliard under forvaltning.

Vi ønsker å takke for tilliten fra våre nye og eksisterende andelseiere, og kan love at vi skal gjøre vårt ytterste for å skape god avkastning også fremover.

Invester i våre fond her

Jeg ønsker å høre mer!