Vi styrker renteforvaltningen med nyansatt

Publisert 11.08.2020

Vi styrker renteforvaltningen med nyansatte analytiker / forvalter Christoffer Callesen. Vi har tatt en prat med vårt siste tilskudd til forvalterteamet.

Fondsfinans Kapitalforvaltning vant flere priser for vår renteforvaltning i årets Lipper Fund Awards Nordic 2020. Fondsfinans Kreditt vant prisen for beste rentefond siste 5 år, Fondsfinans High Yield best rentefond siste 3 år itillegg til prisen for beste renteforvalter siste 3 år (blant mindre renteforvaltere). Nå styrker vi laget ytterligere.

Velkommen til Fondsfinans Kapitalforvaltning! Kan du introdusere deg for våre lesere?

Christoffer Callesen styrker renteforvaltningen

Jeg heter Christoffer Callesen, er 32 år gammel og bor på Voksenkollen sammen med min forlovede og vår to år gamle sønn. Jeg har økonomiutdannelse fra Handelshøyskolen BI, og en fire år lang karriere som profesjonell langrennsløper. Etter at jeg la skiene på hylla i 2016, har jeg jobbet med investeringer og finansielle transaksjoner. På fritiden leser jeg bøker og deltar på mosjonsarrangementer, primært med joggesko.

Hva vil være din rolle i forvalterteamet?

Min rolle blir variert, i starten med fokus på utarbeidelse av analyser og beslutningsunderlag for rente-teamet – både på spesielle sektorer og enkeltselskaper. I tillegg vil jeg bistå med verdipapirhandel og valutatransaksjoner. Jeg vil også jobbe med markedsrapporter og andre potensielle markedsaktiviteter.

Du har tidligere vært en ivrig langrennsløper, hvordan endte du opp innen finans?

Jeg har fra barnsben vært interessert i å tjene og spare penger, og det var derfor naturlig å begynne med aksjer på videregående. Mine første «investeringer» (det var nok mest spekulasjon) var katastrofale, men jeg ble likevel bitt av basillen. Parallelt med langrenn og studier leste jeg derfor investeringsbøker og jobbet i meglerhus. Interessen vokste, og da jeg la opp var det fantastisk å kunne jobbe med min store hobby.