Aksjesparekonto fristen er satt

Publisert 01.10.2018

Ønsker du å benytte deg av overgangsordningen, og de fordelene det medfører, begynner tiden å bli knapp. Her ser du hvilke tidsfrister du må forholde deg til.

I overgangsperioden kan du overføre eksisterende aksjer og aksjefond inn til en aksjesparekonto med skattemessing kontinuitet. Når overgangsordningen er over vil en overføring til aksjesparekonto innebære en realisasjon av andelene og en eventuell gevinst må dermed beskattes.

Overgangsordningen gjelder ut 2018, men på bakgrunn av bransjeanbefalingen fra VFF (Verdipapirfondenes Forening) har vi satt følgende tidsfrister:

  • For våre fond (som er registrert hos Fondsfinans Kapitalforvaltning som kontofører) kan beholdningen overføres via nett ut året.  Eventuelle spørsmål og tekniske utfordringer kan oppstå ved overføring og dermed anbefales det å overføre i god tid (ettersom vi ikke er fullt bemannet rundt årsskiftet). Ved bruk av blankett er fredag 14. desember siste frist.
  • For flytting av aksjer og aksjefond fra eksterne aktører til aksjesparekonto hos oss er lørdag 1. desember siste frist. Dette gjelder også dersom du har våre fond hos en annen kontofører.
  • For flytting av en aksjesparekonto i sin helhet til en aksjesparekonto hos oss er lørdag 1.desember siste frist.

Les også:
Aksjesparekonto – alt du trenger å vite
Ofte stilte spørsmål om aksjesparekonto

Opprett aksjesparekonto her

Har du noen spørsmål?  Ta kontakt på E-post fondsinvestor@fondsfinans.no eller telefon 23 11 30 00