Personvern og informasjonskapsler

Fondsfinans Kapitalforvaltning AS tar personvern på alvor og jobber kontinuerlig med å sikre at dine personopplysninger blir ivaretatt i henhold til gjeldene personvernlovgivning. Vi behandler all data konfidensielt og har taushetsplikt for informasjon du velger å dele med oss.

Fondsfinans Kapitalforvaltning AS, ved administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for selskapets behandling av personopplysninger.

Hva er personopplysninger?

All informasjon som kan knyttes til en deg som enkeltperson, direkte eller indirekte, kan karakteriseres som personopplysninger.

Dette kan være navn, fødselsnummer, epost, IP adresse og lignende.

Vi vil hovedsaklig innhente personlig informasjon fra deg direkte, men vil i enkelte tilfeller innhente informasjon fra offentlige registre (som folkeregisteret). Vi samler kun inn personopplysninger når det er nødvendig for å utføre konkrete handlinger, og vi vil ikke benytte personlige opplysninger til andre formål enn det som er godtatt av deg (som eier av dine personlige opplysninger) eller hvor det foreligger et rettslig grunnlag.

Inngåelse av kundeforhold

Når du blir kunde hos Fondsfinans Kapitalforvaltning innhenter vi en del informasjon for at du skal kunne handle i våre fond og for at vi skal ha mulighet til å kontakte deg. Dette inkluderer opplysninger som navn, adresse, bankkontonummer, legitimasjon og telefonnummer.

Opplysningene blir enten samlet inn ved at du fyller inn informasjon på VPS’ nettsider eller at du sender inn dette til oss på en blankett. Ved registrering av et nytt kundeforhold på nett vil vi kunne innhente informasjon fra folkeregisteret for å forenkle prosessen.

Disse opplysningene vil bli lagret i VPS samtidig som dine personlige data blir importert til vårt kunderegister fra Advent. En egen databehandleravtale mellom Fondsfinans Kapitalforvaltning AS og VPS regulerer hvordan informasjonen håndteres. Dersom du sender oss blankett vil vi også lagre originalen i et digitalt register.

Vi vil følge lovpålagte krav til oppbevaring av personlige opplysninger, og slette denne informasjonen når det ikke foreligger et rettslig grunnlag.

E-post

Dersom du selv melder deg på vår e-postliste på våre nettsider, eller fører opp e-post ved inngåelse av et nytt kundeforhold, vil vi legge til din adresse i vårt e-post utsendelsesystem fra Mailchimp. I tillegg til månedlig markedsrapport mottar våre kunder informasjon om markedenes utvikling i andre format, f.eks. årlige rapporter, kvartalsrapporter og seminar invitasjoner. Dette anser vi som en naturlig del av å ha et kundeforhold med en fondsforvalter. Du kan når som helst melde deg av e-postlisten for markedsrapporten ved å klikke på «unsubscribe» nederst i e-posten.

Påmelding til seminar og kontaktskjemaer

På våre nettsider kan du sende inn kontaktskjemaer og melde deg på våre seminarer.

Informasjonen du velger å fylle ut blir kun benyttet for å besvare din henvendelse eller registrere deg på deltakerlisten for et seminar. Deltagerlistene og kontakthenvendelsene blir slettet basert på en årlig gjennomgang.

Søknad om stilling

Vi behandler alle søknader konfidensielt og har taushetsplikt om informasjon du velger å dele med oss. Kun involverte i rekrutteringsprosessen vil ha tilgang på din søknad. Etter avsluttet prosess sletter vi alle mottatte søknader.

Opprettelse av bankkonto tilknyttet Aksjesparekonto

Dersom du ønsker å opprette en bankkonto tilknyttet din aksjesparekonto inngår du en nettbankavtale med Danske Bank, og behandlingen av informasjonen du oppgir reguleres av deres personvernserklæring. Behandlingen av personopplysninger mellom Danske Bank og Fondsfinans Kapitalforvaltning reguleres i en egen databehandleravtale.

Dine rettigheter

Som privatperson har du følgende rettigheter knyttet til dine personlige opplysninger. Vennligst ta kontakt på e-post fondsinvestor@fondsfinans.no dersom du ønsker å utøve noen av dine rettigheter.

Rett til innsyn – Du har som kunde hos oss rett til innsyn i dine personopplysninger. Du kan få oversikt over en del av dine personlige opplysninger ved å logge inn i VPS. Dersom du ønsker fullstendig oversikt over dine personlig opplysninger som vi oppbevarer, kan du ta kontakt med oss.

Rett til endring av informasjon – Vi oppfordrer våre kunder til å informere oss ved endringer i deres personopplysninger.

Rett til sletting – Du kan når som helst be om at vi sletter personopplysninger om deg. Informasjon vi er lovpålagt til å oppbevare vil ikke kunne slettes.

Rett til begrensning i behandling – Du kan kreve at behandlingen av dine personopplysninger begrenses, eller motsette deg visse former for behandling, såfremt disse ikke er nødvendige for å fortsette kundeforholdet. For eksempel kan du som kunde kreve at vi sletter en e-post korrespondanse du har hatt med Fondsfinans Kapitalforvaltning, men ikke at vi sletter ditt personnummer (ettersom dette er nødvendig for at du skal kunne foreta finansielle transaksjoner.)

Rett til å klage – Du har alltid rett til å klage til Datatilsynet på behandling som er i strid med reglene. Datatilsynet anbefaler at det ofte kan være lurt å rette spørsmål til oss som virksomhet før man retter spørsmål til Datatilsynet.

Bruk av informasjonskapsler

Vi benytter informasjonskapsler (også kalt ‘cookies’) på våre nettsider for å kunne gi deg best mulig informasjon.

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel er en tekstfil som sendes fra nettsiden til nettleseren din, hvor den lagres.

Hvilken informasjon samles inn?

Fondsfinans samler aldri inn personlig informasjon gjennom informasjonskapsler. All data, som for eksempel IP adressen, er anonymisert og aggregert slik at vi ikke kan spore tilbake handlinger på nettsiden til spesifikke personer.

For å kunne tilpasse innholdet og gi en best mulig opplevelse på Fondsfinans.no samler vi inn informasjon om;

  • Den generelle adferden på nettsidene. For eksempel hvilke sider som besøkes eller handlinger som gjøres på nettsidene (feks. klikk på linker).
  • Informasjon om besøkendes karakteristikker. For eksempel hvilken nettleser som benyttes, geografisk lokasjon og språkinnstillinger.

Innstillinger for bruk av informasjonskapsler

Ved å benytte sidene aksepterer du bruk av informasjonskapsler, men du kan når som helst slå av bruk av informasjonskapsler eller slette disse i din nettleser. Dersom vi i fremtiden vil begynne å samle inn personlig informasjon vil vi innhente aksept fra besøkende om dette.

Slik administrerer du informasjonskapsler (nettvett.no)

Hva er formålet med bruk av informasjonskapsler?

Statistikk og analyse

Fondsfinans bruker statistikk- og analyseverktøy fra følgende eksterne leverandører til å innhente informasjon om bruk på nettstedet:

  • Google Analytics
  • Hotjar

Annonsestyring

Fondsfinans benytter seg av ulike tjenester for annonsestyring. Disse verktøyene brukes for målretting av annonser på andre sider og registrering av trafikk fra de ulike kanalene på våre egne sider.

  • Google AdWords
  • Facebook Ads

Les mer om informasjonskapsler på nettvett.no eller ta kontakt med oss her