Vi styrker forvalterteamet med ny ESG-ansvarlig/forvalter

Oslo, 6. oktober 2021

Fondsfinans Kapitalforvaltning styrker forvalterteamet med en ny ESG-ansvarlig/forvalter. Melanie Brooks har tidligere arbeidet med bærekraft i finans for Folketrygdfondet, Société Générale, NBIM (Oljefondet) og Carn Capital, og må kunne kalles for en veteran innen fagfeltet.

– Vi har gleden av å fortelle at Melanie Brooks blir en del av Fondsfinans Kapitalforvaltning 1. november, sier investeringsdirektør Ivar Qvist. Brooks er en ressurs innen bærekraftige investeringer og vil løfte oss ytterligere på dette området. Brooks trer inn i stillingen som ESG-ansvarlig for selskapet, i tillegg til å bli koforvalter for vårt aksjefond Fondsfinans Fornybar Energi.

ESG* er en integrert del av vår investeringsprosess, og vi mener at selskaper som tar sitt samfunnsansvar på alvor vil ha et viktig konkurransefortrinn og være morgendagens vinnere. Med denne ansettelsen blir vi enda bedre rustet i vårt arbeid med bærekraftige investeringer, og det vil komme våre andelseiere til gode. Vi gleder oss til å få Melanie på plass!

*ESG (miljø-, sosiale- og forretningsetiske forhold)

Melanie Brooks blir ESG-ansvarlig/forvalter hos Fondsfinans Kapitalforvaltning

Vi har tatt en prat med vårt siste tilskudd til forvaltningsteamet.

Velkommen til oss Melanie! Kan du fortelle oss litt om deg selv og bakgrunnen din?

Jeg er opprinnelig fra New Mexico i USA, men har tilbrakt mesteparten av mitt «voksenliv» og karriere i Norge og ble norsk statsborger tidligere i år. Med en internasjonal utdanningsbakgrunn i både samfunnsvitenskap og finans har jeg jobbet med bærekraft i finans og kapitalforvaltning i 13 år i Oslo, Paris og New York for blant annet Folketrygdfondet, Société Générale og NBIM (Oljefondet).

Jeg vokste opp i en familie der miljø og bærekraft var veldig viktig (begge mine foreldre har bakgrunn i naturvitenskap og jobbet med bevaring av naturressurser og utryddningstruede arter), og jeg har alltid forsøkt å bruke mitt personlige engasjement for bærekraft på en konstruktiv og verdiskapende måte i jobbsammenheng.

Hva skal du bidra med i den nye stillingen som ESG-ansvarlig og assisterende forvalter?

Med min arbeidserfaring og sterke personlige engasjement for bærekraft, ønsker jeg å bidra med å styrke forvaltningen på tvers av fondene i Fondsfinans Kapitalforvaltning, og spesielt i Fornybar Energi fondet. Jeg vil både støtte og utfordre forvalterteamet, og vil hjelpe med å sikre at vi som organisasjon er godt rustet til å håndtere både risiko og muligheter knyttet til bærekrafttemaer og et regulatorisk landskap i rask utvikling. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med dette viktige arbeidet i Fondsfinans Kapitalforvaltning.

Hva blir viktig for oss som en mindre fondsforvalter fremover med tanke på ESG?

Finansnæringen har en viktig rolle å spille i overgangen til en mer bærekraftig økonomi og samfunn, og dette gjelder også for mindre forvaltere. Hvordan vi allokerer kapital, og utøver vårt eierskap, kan bidra til å sikre en mer bærekraftig utvikling fra et økonomisk, samfunnsmessig og miljømessig perspektiv. Vi har også et stort ansvar overfor våre andelseiere til å forvaltere deres kapital på en måte som er både verdiskapende og bærekraftig.

Kan du fortelle oss en «fun fact» om deg selv?

I motsetning til mange av mine fremtidige kolleger i Fondsfinans er jeg ikke særlig god på ski (hverken alpint eller langrenn)! Men jeg har danset ballet mesteparten av livet mitt og har løpt New York Marathon to ganger.