Nye tidsfrister for Aksjesparekonto

Publisert 24.11.2017

Ønsker du å overføre beholdning til aksjesparekonto før nyttår anbefales det å være ute i god tid.

På bakgrunn av ny veiledende frist fra bransjeforeningen VFF har vi oppdatert våre tidsfrister for overføringer til aksjesparekonto:

  • For våre fond (som er registrert hos Fondsfinans Kapitalforvaltning som kontofører) kan beholdningen overføres via nett ut året. Ved bruk av blankett er 15. desember siste frist.
  • For flytting av aksjer og aksjefond fra eksterne aktører til aksjesparekonto hos oss er mandag 4. desember siste frist. Dette gjelder også dersom du har våre fond hos en annen kontofører.
  • For flytting av en aksjesparekonto i sin helhet til en aksjesparekonto hos oss er onsdag 13. desember siste frist.

Overgangsordningen for å flytte eksisterende aksjer og aksjefond inn i en aksjesparekonto med skattemessig kontinuitet vil med all sannsynlighet vare ut 2018.

Opprett aksjesparekonto her
Les våre ofte stilte spørsmål 
her
Hva er en Aksjesparekonto? Les mer her

Bankkonto tilknyttet Aksjesparekonto

Nå kan du også opprette bankkonto tilknyttet din aksjesparekonto. Dersom du ønsker å overføre aksjer eller andre VPS registrerte fond til oss (eller ønsker å trekke midler ut av aksjemarkedet) anbefaler vi å etablere en tilknyttet bankkonto. Det er ingen kostnader ved å opprette en bankkonto.

Opprett bankkonto tilknyttet din aksjesparekonto her

Innføring av verdsettingsrabatt

I statsbudsjettet ble det klart at regjeringen for 2017 innfører en verdsettingsrabatt på 10% for andeler i aksjefond. Rabatten vil utgjøre 20 % i 2018.

Dermed blir det gunstigere å ha formue plassert i aksjefond fremover.

Har du noen spørsmål? Ring oss gjerne på telefon 23 11 30 00 eller send en epost til fondsinvestor@fondsfinans.no