Nå er det enda mer gunstig med aksjefond

Oslo,15 desember 2017

Overgangsregelen for aksjesparekonto utvides og regjeringen øker verdsettelsesrabatten til 20% i 2018. Dette er gode nyheter til deg som sparer i aksjefond.

Økning av verdsettelsesrabatten

Dersom du er i formueposisjon vil økningen av verdsettelsesrabatten være gode nyheter. Gjeldende for skatteåret 2017 innføres en verdsettelsesrabatt på aksjefond slik at formuesverdien reduseres med 10%.

For skatteåret 2018 økes denne rabatten til 20%.

Dersom du i skatteåret 2018 har en beholdning på 1 000 000 vil dermed kun 800 000 av dette bli benyttet som grunnlag for formuebeskatning.

Dermed blir det gunstigere å ha formue plassert i aksjefond fremover.

Eiere av aksjefond per årsskiftet har også glede av skjermingsfradraget som er økt med 0,5%-poeng slik at skjermingsfradraget blir gjennomsnittlig rente for statskasseveksler tillagt 0,5%-poeng.

Skatten for gevinst øker samtidig fra dagens 29,76% til 30,59%.

Overgangsregelen for Aksjesparekonto utvides

Aksjesparekonto overgangsregel utvides

I statsbudsjettet for 2018 ble overgangsordningen for overføring av eksisterende beholdning i aksjefond og børsnoterte aksjer inn i en Aksjesparekonto med skattemessig kontinuitet utvidet til å gjelde ut 2018.

Du kan dermed gjennom hele 2018 flytte dine aksjefond og norske aksjer til Aksjesparekonto hos oss med skattemessig kontinuitet.

Etter at du har opprettet en aksjesparekonto har du muligheten til å trekke ut opprinnelig innskutt beløp uten å realisere skatt, og samtidig utsette skatteregningen helt fram til den skattemessige gevinsten blir trukket ut av aksjesparekontoen.

Opprett Aksjesparekonto her
Les våre ofte stilte spørsmål 
her
Hva er en Aksjesparekonto? Les mer her

Har du noen spørsmål? Ring oss gjerne på telefon 23 11 30 00 eller send en epost til fondsinvestor@fondsfinans.no